Sninská samospráva predala dva bytové domy Združeniu Rómom pod Vihorlatom

17.04.2006 Snina

Snina 17. apríla (TASR) - Dlhodobé problémy s neplatičmi sa sninská samospráva rozhodla riešiť odpredajom dvoch bytových domov s prevažne rómskymi nájomcami ...
Snina 17. apríla (TASR) - Dlhodobé problémy s neplatičmi sa sninská samospráva rozhodla riešiť odpredajom dvoch bytových domov s prevažne rómskymi nájomcami Združeniu Rómov pod Vihorlatom.

Obyvatelia spomínaných bytových jednotiek vytvorili v uplynulom období na nájomnom dlh vyše 1,6 milióna korún. Združenie ich získalo za desať percent pohľadávok. \"Došli sme k záveru, že najlepšie je to predať asi samotným Rómom, pretože oni by si v tom vlastnom etniku mali urobiť najlepší poriadok, \" uviedol dnes pre TASR poslanec tamojšieho mestského zastupiteľstva Ján Čop.
Podľa predsedu spomínaného združenia Bohuša Kotlára na rekonštrukciu domov chcú získať financie zo štátnych aj európskych zdrojov. Tie by využili aj na vytvorenie tzv. sociálneho podniku, prostredníctvom ktorého by si neplatiči mohli svoje dlhy odpracovať pri výkopových a ďalších stavebných prácach. Zámerom združenia je aj vytvorenie malej výrobne v nebytových priestoroch či služieb pre skrášľovanie mesta.
 

Vyberte región